Rid & Körgården

 

kor
Marielle foto

Att arbeta tillsammans med en häst är en fin upplevelse om det sker i samförstånd och på bådas villkor. Vi vill gärna betona vikten av att kusken eller ryttaren visar respekt och ödmjukhet inför hästen som en levande varelse. När man har etablerat en relation med sin häst och förstår varandra kan resultatet bli ett långt och givande samarbete med en häst som med glädje vill delta i arbetet.

Vi har en gedigen utbildning och lång erfarenhet att falla tillbaks på här på Finnbråten. Pelle är utbildad C-tränare och har utbildat inom tömkörning, inkörning, vagn, bruks och skogskörning i många år. Idag jobbar han som stallchef och körinstruktör på Lillerudsgymnasiet utanför Karlstad.

Pelle
Marielle foto

Pia utbildar främst ryttare och ridhästar. Hon lägger mycket tid på hästen grundutbildning och ryttarens sits. En bra grundutbildning är nödvändig vad man än vill fortsätta med inom ridning. Den kan både du och din häst få här hos oss. Pia arbetar också på Lillerud, som naturbrukslärare. Hon är även utbildad till Legitimerad Djurskötare.

Att sprida kunskap om hästar, ridning och körning är något som förenar Pelle och Pia. Utbildning av hästar och ryttare är en stor del i deras strävan. Vill du ta del av deras kunskaper och utvecklas som ryttare eller inom körning med häst så hör av dig till Finnbråtens Rid & Körgård.

IMG_0059

Foto: Krister Gustavsson